Πατίνες & Συμπληρωματικά Υλικά

Εκτός από τα χρώματα, συχνά χρειαζόμαστε και κάποια συμπληρωματικά υλικά για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που ονειρευόμαστε. Έτσι η Nordic Chic προχώρησε στη δημιουργία μια σειράς βοηθητικών υλικών για να απογειώσουμε τα έργα μας.

North Sea Texture

Tο North Sea Texture είναι ένα υλικό (σκόνη) που ανακατεύεται με το χρώμα κιμωλίας και προσδίδει υφή θαλασσοδαρμένου σε μια βαμμένη επιφάνεια, κάνοντας τη να φαίνεται φθαρμένη και ρουστίκ.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για εφέ σκουριάς, ανάγλυφα στένσιλ σε ύφος πέτρα ή τσιμέντου και να προσθέσει παλιά πατίνα στα έπιπλα σας. Ανάλογα με τον συνδυασμό και τον τρόπο εφαρμογής του, μπορείτε να επιτύχετε διαφορετικά αποτελέσματα.
Το Nordic Chic® North Sea υφή είναι 100% φυσικό και δεν περιέχει πτητικά VOC.

north-sea-texture (9)
north-sea-texture (7)
north-sea-texture (4)
north-sea-texture (6)

Nordic Chic® Crackle

Το Crackle είναι ένα παχύρευστο γαλάκτωμα το οποίο επιτρέπει σε χρώματα ή πάστες με βάση το νερό να «σκάνε» και να εμφανίζεται από κάτω το προηγούμενο χρώμα ή υλικό της επιφάνειας. Οι ρωγμές που δημιουργούνται δίνουν ένα – φθαρμένο από το χρόνο – ύφος, αναπαράγοντας μια παλαιωμένη αλλά εκλεπτυσμένη αισθητική.

Ανάλογα με τον τρόπο που το εφαρμόζετε, οι ρωγμές θα διαφέρουν. Συστήνεται να βάψετε πρώτα την επιφάνεια μ’ένα χρώμα βάσης, να περάσετε μια στρώση crackle και στη συνέχεια να καλύψετε πλήρως την επιφάνεια με ένα άλλο χρώμα. Όταν το crackle «σκάσει», εμφανίζεται (μέσα από τις ρωγμές) το χρώμα βάσης.

Το Crackle είναι ένα εύκολο στη χρήση και όπως όλα τα προϊόντα της Nordic Chic είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

cracle2
cracle1

Nordic Chic® Fairydust

Πρόκειται για μεταλλικές φυσικές σκόνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν μια μεταλλική όψη ή πατίνα στα βαμμένα έπιπλα.  Προέρχονται από το ορυκτό Mica, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κανόνα ως χρωστική πρωτη ύλη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους και δίνουν κάθε φορά μοναδικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιούνται είτε ατόφιες (δηλαδή απευθείας πάνω στην επιφάνεια πριν το σφράγισμά της) είτε εφόσον να αναμειχθούν μ’ένα από τα υπόλοιπα προϊόντα της Nordic Chic.  Οι σκόνες αυτές είναι απλά μαγικές ! 

fairydust (8)
IMG_4853
fairydust (2)
IMG_4851

Glaze

Υγρή πατίνα, άοσμη, που στεγνώνει αργά παρέχοντας αρκετό χρόνο επεξεργασίας, ώστε να επιτύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
Διατίθεται σε 2 αποχρώσεις : διάφανη (clear) και περλέ (pearl).
Η διάφανη εκδοχή της αναμειγνύεται είτε με κάποια από τις αποχρώσεις των Nordic Chic Furniture Paint, είτε με κάποια από τις μεταλλικές σκόνες Fairydust και λίγο νερό και παράγει ημιδιάφανες αποχρώσεις για πατίνες και τεχνοτροπίες.
Αντίθετα, το Pearl Glaze μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτούσιο (δηλαδή χωρίς κάποιο χρώμα) πάνω από τη βαμμένη επιφάνεια, για να δώσει ένα ιριδίζον, αστραφτερό φινίρισμα στα έπιπλά μας

glaze (1)
glaze (2)

Nordic Chic Woody Stain

Πρόκειται για ένα οικολογικό, βιοδιασπώμενο υλικό (stain), κατάλληλο τόσο για εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Προσθέτει φυσικό χρώμα και προστασία σε ακατέργαστες ξύλινες επιφάνειες και έπιπλα κήπου. Δεν χρησιμοποιείται σε ήδη βαμμένα έπιπλα
Είναι ιδανικό για Whitewash effect και υπέροχους συνδυασμούς φθαρμένου/ θαλασσοδαρμένου ξύλου (Driftwood effect).
Εάν χρησιμοποιηθεί σ’εξωτερικό χώρο, πρέπει να το σφραγιστεί με το Nordic Chic Topcoat. Σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να το αφεθεί και χωρίς σφράγισμα ή να σφραγιστεί με Topcoat ή κερί.

Διατίθεται σε 3 αποχρώσεις και σε συσκευασία των 400ml

nordic-woody-stain-1
nordic-woody-stain-2