Χρώματα Κιμωλίας

Blue,Vintage,Living,Room,,White,Wooden,Bench,And,Table,On

Τι είναι και πως χρησιμοποιούνται

Τα χρώματα κιμωλίας έγιναν γνωστά λόγω της ιδιότητά τους να εφαρμόζονται εύκολα σε κάθε επιφάνεια χωρίς να χρειάζεται να αφαιρεθούν προηγούμενες στρώσεις υλικών, όπως προηγούμενες βαφές ή βερνίκια. Τα χρώματα κιμωλίας της Nordic Chic είναι οικολογικά, άοσμα χρώματα με βάση το νερό, τα οποία ξεχωρίζουν για την καλυπτικότητα, την ανθεκτικότητα και την ικανότητά τους να εφαρμόζονται εύκολα σε κάθε επιφάνεια, αφήνοντας ένα άρτιο, ρομαντικό, σχεδόν βελούδινο, ματ αποτέλεσμα.

Τα πρώτα χρώματα κιμωλίας εμφανίστηκαν στην Αγγλία, ενώ από τότε έχουν υπάρξει μέσα στα χρόνια πολλές εξελιγμένες μορφές τους. Τα δύο πιο δυνατά χαρακτηριστικά τους είναι:

1. Ο ρομαντισμός που αποπνέουν
2. Η ευκολία στη χρήση- Καθαρίζετε- Βάφετε- Σφραγίζετε

Όταν ο ρομαντισμός συνάντησε τη σύγχρονη εποχή

Ο ρομαντισμός προκύπτει από τα ειδικά εφέ, την υφή της πούδρας που αποπνέου αλλά και τη μοντέρνα τεχνοτροπία αναπαλαίωσης. Πράγματι τα χρώματα κιμωλίας αποτελούν ένα διακοσμητικό χρώμα, όπως θα μπορούσαμε να πούμε, αφού ουσιαστικά διακοσμούν τον επαγγελματικό ή προσωπικό χώρο μας χάρη στο αποτέλεσμα που προσφέρουν.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι ότι καταφέρνουν να ενώσουν το παλιό με το καινούργιο και τις κλασικές εποχές με τη σύγχρονη!

Έτσι παραμένετε νοσταλγοί αλλά ζείτε στο σήμερα, εκφράζοντας κάθε καλλιτεχνική άποψη και κάθε συναίσθημα.

xromata-kimolias-nordic-chic-6

Η ευκολία στη χρήση τα «ανεβάζει» στην πρώτη επιλογή

Όταν έχετε τη διάθεση ή την ανάγκη να ανακαινίσετε τον χώρο σας, αναζητάτε κάτι εύχρηστο κι εύκολο στη χρήση. Δε θέλετε να σας ταλαιπωρήσει, αλλά αντιθέτως ανυπομονείτε να δείτε το αποτέλεσμα το οποίο επιθυμείτε να είναι και υψηλής αισθητικής.

Τα χρώματα κιμωλίας «ακούν» αυτή σας τη σκέψη και κάνουν την επιθυμία, πράξη! Με πρώτη ύλη την ποιότητα στην τέχνη και την αγάπη για το περιβάλλον, εφαρμόζονται εύκολα χωρίς προεργασία και βάφουν κυριολεκτικά κάθε επιφάνεια (πέτρα, ξύλο, πλακάκι, τοίχο, μάρμαρο, μελαμίνη, μέταλλο κ.ά.). Προσαρμόζονται σε κάθε καιρική συνθήκη και κάθε χώρο, ενώ αναμειγνύονται υπέροχα μεταξύ τους προκαλώντας μοναδικούς συνδυασμούς.

Ουσιαστικά Καθαρίζετε- Βάφετε- Σφραγίζετε και είστε έτοιμοι. Ο τρόπος που σφραγίζεται το χρώμα κιμωλίας δηλαδή το κερί, το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα χρώματα δίνοντάς του μία τελείως διαφορετική πνοή και υπεραξία. Το βερνίκι χρησιμοποιείται συνήθως για πατώματα και σκάλες, ώστε να μη γλιστράμε.

Όσο για τις τεχνοτροπίες; Σας επιτρέπουν να πειραματιστείτε με άνεση και χάρη! Με τα χρώματα αυτά δεν υπάρχει «λάθος» !! Το πιο ωραίο αποτέλεσμα έρχεται με την απελευθέρωση της φαντασίας.

Μπορείτε να βάψετε με όγκο, να κάνετε παλαίωση, να βάψετε λεία, να κάνετε διχρωμίες και πατίνες ή να δώσετε ένα απλό φινίρισμα. Αυτή την ποικιλία και την ευελιξία μόνο τα χρώματα κιμωλίας της Nordic Chic μπορούν να τη δώσουν !!! 

 

Και φυσικά όλοι οι εκπρόσωποι της Nordic Chic είναι πάντα δίπλα σας για κάθε απορία, βοήθεια ή υποστήριξη!