Χρήση χρωματιστού κεριού

Χρήση χρωματιστού κεριού

Η Nordic Chic διαθέτει έτοιμα χρωματιστά κεριά, με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε το μοναδικό αυτό έπιπλο που ονειρεύεστε!! Τα χρωματιστά κεριά προσδίδουν στο χρώμα βάθος και χαρακτήρα και είναι το κλειδί για όμορφες πατίνες. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του Rustic Wax (καφέ κερί), Black Wax (μαύρο κερί), Grey Wax (γκρι κερί) και White Wax (λευκό κερί).
Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας χρωματιστό κερί, αναμιγνύοντας συνήθως το διάφανο (αλλά όχι μόνο) κερί Nordic Chic Clear Wax με μικρή ποσότητα χρώματος ή μεταλλική σκόνη (fairydust) ώστε να επιτύχετε την ακριβή απόχρωση που θέλετε.

Ο τρόπος χρήσης των χρωματιστών κεριών είναι ο ίδιος. Πρώτα εφαρμόζετε 1-2 λεπτές στρώσεις διάφανου κεριού ώστε να σφραγιστεί πλήρως το χρώμα. Εν συνεχεία μπορείτε, είτε άμεσα είτε αργότερα, να εφαρμόσετε το χρωματιστό κερί σε όποια σημεία θέλετε να τονίσετε και μετά από λίγο να το σκουπίστε με ένα καθαρό πανί χωρίς χνούδι. Το χρωματιστό κερί συνήθως εφαρμόζετε σε εσοχές και σκαλίσματα και στο περίγραμμα των ντουλαπιών. Εάν το αποτέλεσμα σας βγεί πολύ σκούρο ή πολύ έντονο, μπορείτε να το διορθώσετε χρησιμοποιώντας λίγο διάφανο κερί ως «γόμα». Μετά το χρωματιστό κερί δεν χρειάζεται να περάσετε ξανά διάφανο αλλά προσέχετε την επιφάνεια για όλο το cure time, όπως και στη περίπτωση του διάφανου κεριού.

Μην ξεχάσετε να πλύνετε καλά τα πινέλα με ζεστό νερό και σαπούνι και να τα βάλετε να στεγνώσουν για την επόμενη χρήση!