Εφαρμογή Nordic Chic Clear Wax (Διάφανο κερί)

Εφαρμογή Nordic Chic Clear Wax (Διάφανο κερί)

Το κερί εφαρμόζεται πολύ εύκολα με το ειδικό πινέλο με φυσική τρίχα ή με ένα βαμβακερό πανάκι. Το απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια σαν κρέμα χωρίς να μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η φορά της πινελιάς αλλά φροντίζουμε να καλυφθούν όλα τα σημεία και τυχόν εσοχές/σκαλίσματα. Μετά από 5-10’ με ένα καθαρό βαμβακερό πανί σκουπίζουμε ελαφρά την επιφάνεια ώστε να φύγει το υπερβάλλον κερί και να γυαλίσουμε διακριτικά και όμορφα το αποτέλεσμα.

Εάν θέλουμε η διαδικασία κερώματος μπορεί να επαναληφθεί οποιαδήποτε στιγμή κρίνουμε ότι το έπιπλο μας χρειάζεται κάποιο φρεσκάρισμα. Επίσης με λίγο κερί μπορούμε να αφαιρέσουμε και κάποιο λεκε που ενδεχομένως αργότερα αποκτήσει το επιπλό μας.

Ο χρόνος που απαιτείται για να σταθεροποιηθεί πλήρως το χρώμα με το κερί και το τελικό αποτέλεσμα να φτάσει στο μέγιστο της ανθεκτικότητάς του (cure time) είναι 7-15 μέρες. Κατά το διάστημα αυτό είμαστε πιο προσεκτικοί με την επιφάνεια που βάψαμε και δεν ακουμπάμε πάνω της βαριά αντικείμενα. Αν θέλουμε ενα 24ωρο μετά το αρχικό κέρωμα, κατά τη διάρκεια του cure time, τρίβουμε/σκουπίζουμε την κερωμένη επιφάνεια με ένα στεγνό μαλακό πανί, ώστε να αποκτήσει μια ματ γυαλάδα. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται buffing.

Μετά από κάθε κέρωμα πλένουμε άμεσα πολύ καλά το πινέλο με ζεστό νερό και σαπούνι και δεν το χρησιμοποιούμε ξανά όσο είναι νωπό.
Προσοχή το πινέλο του κεριού δεν χρησιμοποιείται για άλλο υλικό (χρώμα ή βερνίκι) και ανάποδα.
Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε πατίνα με χρωματιστό κερί, το εφαρμόζουμε μετά το διάφανο κερί ώστε να έχει κατ αρχήν προστατευτεί η επιφάνεια και εν συνεχεία να μπορούμε να δουλέψουμε το χρωματιστό κερί μας πιο εύκολα «σβήνοντας» με διάφανο ό,τι δεν μας αρέσει.