Εφαρμογή Nordic Chic Topcoat (βερνίκι)

Εφαρμογή Nordic Chic Topcoat

Αφήνουμε το τελευταίο χέρι χρώμα να στεγνώσει παρα πολύ καλά – τουλάχιστον 48 ώρες – και μετα περνάμε 2 λεπτά ομοιόμορφα χέρια βερνίκι Nordic Chic χωρίς αραίωση. Μεταξύ των δύο στρώσεων βερνικιού αφήνουμε να περάσουν τουλάχιστον άλλες 2-5 ώρες και ιδανικά γυαλοχαρτάρουμε πολύ ελαφριά την επιφάνεια πριν τη δεύτερη στρώση. Προσοχή, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία ώστε να έχει στεγνώσει καλά το χρώμα πριν περάσουμε το πρώτο χέρι βερνίκι καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να παγιδευτεί υγρασία κάτω από το βερνίκι και να εμφανίσει ασπρίλες το χρώμα ή να μη στεγνώνει το βερνίκι. 

Εν συνεχεία αφήνουμε την επιφάνεια να στεγνώσει καλά για τουλάχιστον 2 ημέρες και αν θέλουμε για ακόμα μεγαλύτερη προστασία (πχ σε μπάνια ή έπιπλα κήπου) περνάμε και τρίτο χέρι.

Σε περίπτωση επιφανειών με πολύ σκληρή χρήση όπως ντουλάπια ή τραπέζι κουζίνας ή πάγκους εργασίας, μπορούμε αν θέλουμε να περάσουμε και επιπλέον στρώσεις βερνικιού για επιπλέον προστασία και αντοχή.

Όπως και στη περίπτωση του κεριού μετά το τελευταίο χέρι βερνικιού,  για 6-7 μέρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τα υλικά ακόμα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, ώστε να δώσουν το τελικό σταθερό αποτέλεσμα. Το διάστημα αυτό δεν τοποθετούμε πάνω βαριά αντικείμενα και δεν χρησιμοποιούμε την επιφάνεια!